*** Водещите вечерни новини на 23 юни ***   Българското правителство, избрано

...
*** Водещите вечерни новини на 23 юни ***
 
Българското правителство, избрано
Коментари Харесай

Водещите новини! „Монд“: България навлиза в период на нестабилност. Украйна получи ракетните системи от САЩ и обеща „горещо лято“ на Русия

*** Водещите вечерни вести на 23 юни ***

 

Българското държавно управление, определено с труд през 2021 година, падна на 22 юни след избор на съмнение, гласуван от опозицията. За страната се обрисува интервал на неустойчивост, написа в коментар френският в. " Монд ".

Вече отслабено от мощни вътрешни несъгласия, изострени от войната в Украйна, държавното управление на 42-годишния ученик на Харвард Кирил Петков няма болшинство в Народното събрание от 8 юни, когато националистическата партия " ИТН " напусна четирипартийната коалиция, съобщи Българска телеграфна агенция. Нейният водач, артистът Станислав Трифонов, именуван Слави, се разгласи най-много срещу първичната политика на Петков по отношение на Северна Македония.

***

„ HIMARS дойдоха в Украйна. Благодаря на моя сътрудник и другар - министъра на защитата Лойд Остин, за тези мощни оръжия! Лятото ще бъде горещо за съветските окупатори. И последно за някои от тях ", закани се той в Туитър.

По-рано Резников съобщи, че оръжията от Съединени американски щати ще оказват помощ на Украйна да си върне назад окупираните територии, в това число Крим и Донбас.

От своя страна, Москва оцени като " извънредно отрицателен " новия пакет американска военна помощ за Украйна, в това число доставката на ракетните системи HIMARS.

***

„ Ние знаем, че България получава поддръжка, с цел да дестабилизира Република Северна Македония (РСМ) ", това сподели албанският министър председател Еди Рама. 

***

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски е отхвърлил френското предложение. Той разгласи решението си след срещата на върха Западни Балкани - Европейски съюз в Брюксел.

***

В понеделник държавното управление подава оставка. Сутринта. Това разгласи министър председателят Кирил Петков в Брюксел.

***

" Русия е отговорна за всичко, което става в България ", това съобщи посланикът на Москва в София Елеонора  Митрофанова ", съобщи РИА Новости.

" Това, че съм отговорна за рухването на кабинета евентуално е най-удобното пояснение, тъй като нашата страна е отговорна за всичко, което се случва в България. През предходната година българите гласоподаваха три пъти за парламент и бе формирано съдружно държавно управление. Партиите в Народното събрание са от друг политически набор ", съобщи Митрофанова.

***

Ще за помня вчерашния ден с силата на площада. Имаше хора които ни олеха да не се отхвърляме. Това беше една борба, в която мафията завоюва, само че войната продъажва. хората го виждат и са там, с цел да ни поддържат и дани дадат храброст. Имайки тези хора зад себе си и че правят оценка това, което вършим ние можем да продължим тези промени. Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Йордан Терзийски в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз.

***

„ В редица интернет платформи, в това число рускоезични, е открита съмнителна интензивност “.

В хода на интервенцията са тествани оферти за подкрепяне или наемане на работа на бежанци и платформи за запознанства и полови услуги за определяне на опити на незаконни мрежи да нападат украинските бежанци за употреба.

Разследващите са следили 125 интернет платформи в 14 разнообразни страни и са открили девет хипотетични трафиканти на хора и девет евентуални жертви.

Проверката " е открила забележителен брой съмнителни оферти за работа, ориентирани съответно към украинките ", при които са предлагани " фотосесии " и обещания за " ярко бъдеще ".

Европол добави, че интервенцията е хвърлила нова светлина върху заканите от полова и трудова употреба на украинските бежанци.

***

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР